lauantai 16. joulukuuta 2017

Isot käsitonttukortit



Olen nähnyt netissä erilaisia käden muodon mukaan tehtyjä joulutonttuja ja halusin koittaa niiden tekemistä omien lasteni kanssa. Piirsin molempien käden ääriviivat kartongille ja leikkasin ne malleiksi. Niiden avulla piirsin useamman käden muodon valkoiselle kartongille. Tämän jälkeen piirsin kasvot ihonväriselle paperille sopivan kokoiseksi isompaan ja pienempään käteen. Sitten piirsin molempiin käsiin sopivan tonttulakin punaisesta kartongista. Lopuksi leikkasin tontun kaikki osat valmiiksi.

Liimasin kasvot sopivaan kohtaan kättä ja hieman kasvojen yläosan päälle tonttulakin. Tämän jälkeen liimasin tontut taustapaperille. Yksinkertaisimman työn sain liimaamalla tontut vihreälle kartongille, kiinnittämällä niille silmät ja piirtämällä suut. Hieman huolitellumman lopputuloksen sain, kun liimasin tontut koristepaperille, tuputtelin sen reunat ja liimasin sen vielä punaiselle karongille. Tämän jälkeen kiinnitin vielä näillekin tontuille silmät ja piirsin suut. 


Nämä isokokoiset kortit lähtivät isovanhemmille joulutervehdyksiksi. Myöhemmin ajattelin tehdä vielä muutamia tonttuja ihan vain joulukoristeeksi. Tonttulakin koukusta niitä voi ripustaa vaikka joulukuusta kaunistamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti