sunnuntai 22. lokakuuta 2023

Harry Potter -syntymäpäiväkakku ja kultasieppikarkit

Jatkoin Harry Potter -teemaa vielä tyttären synttärikahvitteluilla ja leivoin löytämäni englanninkielisen ohjeen mukaan kakun, joka muistuttaa ensimmäisestä Harry Potter elokuvasta tuttua Hagridin Harrylle leipomaa syntymäpäiväkakkua.


Kakun tekeminen oli helppoa ja varsinkin itse kakkuosuudesta tuli todella herkullinen ja mehevä. Päällinen oli omaan makuuni hieman liian makea ja sitä tuli reseptin ohjetta seuraamalla mielestäni turhan paljon. Se kuitenkin kruunasi kakun kauniilla väreillään ja amerikkalaiseen tyyliin teki kakusta makean elämyksen. Ennen kaikkea sillä sai tehtyä elokuvaan pohjautuvan koristelun näppärästi.


Kakun lisäksi tein tarjolle pieniä kultasieppejä hyvin yksinkertaisella tavalla. Ostin Ferrero Rocher -nimisiä kultaiseen paperiin käärittyjä suklaakarkkipalloja ja irrotin niistä varovasti ruskean vuokapaperin sekä nimitarran karkin päältä. Tämän jälkeen kiinnitin niihin kultaisesta kimallepaperista ja puolikkaasta cocktailtikusta askartelemani siivet.


Siipiä tehdessäni leikkasin niiden kultapaperin siiven malliseksi niin, että paperi oli taitettuna kaksinkerroin. Näin sain liimattua siiven tyveen puolikkaasta cocktailtikusta osan ja se jäi kivasti piiloon paperien sisälle. Lopuksi leikkasin siiven alareunaan hapsuja, jotta se näytti hieman eläväisemmältä. Terävän coctailtikun kärjen avulla siivet oli helppo kiinnittää kultaisiin karkkipalloihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti