tiistai 22. syyskuuta 2015

Paketoidut sytykeruusut

Kokeilin aikanaan ystäväni opastuksella sytykeruusujen väkertämistä ja innostuin niiden tekemisestä todella paljon. Sytykeruusut on hyvä tapa kierrättää munakennoja ja hyödyntää kynttilöiden loput. Niitä on mukava tehdä näin syksyllä esimerkiksi tuliaisiksi tai ihan vain omaan käyttöön takan reunaa koristamaan.

Sytykeruusujen tekeminen aloitetaan repimällä munakennoista niiden pohjakupit irti ja kiertämällä kannesta revityistä suikaleista kuppien keskelle sykeröitä. Näin muodostuneet kukat kastetaan kynttilän jämistä sulatettuun steariiniin ja nostetaan kuivumaan leivinpaperille. Steariiniin kastamisen voi tehdä muutamaan kertaan, jotta ruusun pinnasta tulee kauniimpi. 



Pakkasin muutamia sytykeruusuja niitä varten koristelemiini paperipusseihin ja muutamat laitoin yksinkertaisiin sellofaanipaketteihin. Osan sytykeruusuista paketoin spraymaalilla valkoiseksi maalaamaani metallilaatikkoon. Erilaisista vanhoista metallilaatikoista saakin helposti kauniin ja kestävän lahjapaketin. Tämän laatikon koristelin liimaamalla kolme mustavalkoista lankaa kulkemaan kannen sivulta sivulle. Lopuksi yhdistin langat rusetilla ja kiinnitin samalla pakettiin kortin.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti