maanantai 16. heinäkuuta 2018

Valeampiaispesä

Tämän kesän virkkaushitti näyttää olevan valeampiaispesä ja sellaisen minäkin koitin tehdä mökin ampiaisongelmaa ratkomaan. Löysin netistä mielestäni kauniin ohjeistetun mallin ja lähdin koittamaan, miten virkkaaminen tauon jälkeen onnistuu. Ja onnistuihan se pienen kavennustakeltelun jälkeen. Onneksi netistä löytyy selkeitä ohjevideoita erilaisten silmukoiden tekemiseen. 

Valmiin valepesän kiinnitin venevajan kattoon ja nähtäväksi jää, onko siitä mitään hyötyä. Luin nimittäin aiheeseen liittyvän artikkelin Aamulehden nettisivuilta ja siinä hyönteisasiantuntija ei uskonut tällaisten pesien toimivan. Monelta olen kuitenkin kuullut, että niistä olisi hyötyä. Hyötyä tai ei, virkkaustyö oli niin nopea ja helppo tehdä, että taidan tehdä näitä vielä lisääkin!


Ja lisäähän minä tein... Ja otin muutaman kuvankin lisää omiin huomioihini liittyen.

Käytin valepesien täytteenä muotoonleikattuja paloja vanhasta vaahtomuovipatjasta, joten hieman kierrätystäkin tuli tehtyä. Virkkasin kaksi viimeistä kerrosta niin, että vaahtomuovipalanen oli pesän sisällä. 

Pesiä ripustettaessa huomasin, että ripustamista varten tekemäni lenkki oli monessa paikassa liian iso ja seuraaviin ajattelinkin tehdä lyhyemmän ripustuslenkin kuin esimerkiksi allaolevan kuvan pesään olen tehnyt.


Kylläpäs virkkaaminen oli kivaa pitkästä aikaa, kun sai jotain hyödykästä aikaiseksi! Huomasin, että valepesän lisäksi samalta nettisivulta löytyi muitakin kivoja virkkausohjeita, joita olisi mukava joskus kokeilla. Mahtaisiko taitoni riittää kauniin sydänavaimenperän tekemiseen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti