tiistai 1. kesäkuuta 2021

Jäiset dinomunat

Dinosynttäreille oli helppo keksiä kaikenlaista kivaa tekemistä lapsille. Tein yhdeksi ohjelmanumeroksi  lapsille jäiset dinomunat. Aloitimme niiden tekemisen hyvissä ajoissa ennen synttäreitä laittamalla pienet leludinot vanhoihin pääsiäismunakuoriin. Ennen kuin kuopus itse laittoi dinot kuoriin, teippasin niiden pohjalla olevat reiät umpeen. Tämä sen takia, että ne pitäisivät niihin laitettavan veden sisällään.


Seuraavaksi valuttelin jokaiseen kuoreen vettä ja laitoin ne pakastimeen jäätymään. Muoviset munakuoret päästivät jonkin verran vettä liitoskohdista läpi ja siksi olin varmuudeksi laittanut jokaisen munan kertakäyttömukiin. Lisäsin yhden kerran kaikkiin kuoriin vettä pois valuneen tilalle ja jäädytin ne vielä kerran.

Synttäreillä laitoin jäätyneet dinomunat kippoon, josta lapset saivat ottaa kaksi jäätynyttä munaa omalle muovilautaselle. Kaikki tutkivat innoissaan jäätyneitä dinomunia ja odottelivat niiden sulamista.
Lopulta huomasimme, että munat sulivat vähän turhan hitaasti ja päätimme nopeuttaa sulamista liottelemalla niitä lämpimässä vedessä. Tämäkin oli lapsista varsin hauskaa ja pian jokainen sai munista ilmestyneet pienet dinosaurukset leikkiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti