tiistai 12. lokakuuta 2021

Synttärit meren alla

Teimme lasten kanssa tyttäreni syntymäpäiville teeman mukaisia koristeluja. Synttäreillä katsottiin meriaiheinen elokuva ja elokuvateatteri rakennettiin autotalliin. Autotalli itsessään ei niin kaunis paikka tietenkään ole, mutta koitimme koristella siitä hauskan vedenalaisen maailman. 

Askartelimme seinille kaloja kierrätyspahvista metallihohtovärien ja kimalleliiman avulla, pieniä merihevosia väripaperista leikaten ja puuväreillä koristellen, simpukoita sekä meritähtiä väripaperista kuvioleikkurilla leikaten ja merilevää vihreistä kreppipapereista kieputtaen. 
Nämä koristeet olivat kaikki hyvin yksinkertaisia ja helppoja tehdä. Niiden avulla saatiin kuitenkin autotallin tunnelma muutettua mukavasti merenalaiseksi. Laitoimme lisäksi valkokankaalle näkymään vedenalaista korallivideota ja heijastimme huoneen seinille sekä kattoon meren aaltoja valoprojektorin avulla. Autotalliin tullessaan lapset tuntuivat katselevan tätä luomaamme merenalaista tunnelmaa innoissaan.

Elokuvan loputtua siirryttiin synttäritarjoilujen ääreen, joihin olimme leiponeet yhdessä lasten kanssa vaaleita sokerikeksejä tarjottavaksi muiden herkkujen lomaan. Keksit olivat samoja kuin kevään dinosynttäreillä, mutta tällä kertaa ne tehtiin keksimuottien avulla erilaisiksi mereneläviksi ja pussitettiin sinisiin pusseihin, jotta otettaessa ei tulisi vahingossa koskettua toisten suuhun meneviin kekseihin.


Ennen vieraiden lähtemistä kotiin tehtiin myös perinteinen ongintaleikki, jota varten olin tehnyt ongen varastosta löytyneestä kepistä, ripustuskoukusta ja langasta. Sen avulla lapset onkivat itselleen muutaman askartelujutun, joissa näkyi myös synttäriteema. Tämä leikki oli kaikista lapsista hauskaa ja ihmetystä riitti varsinkin siinä, miten onkeen joka kerta tarttui jokaiselle jotakin pientä. Ja kukaan ei onneksi huomannut innostuksen lomassa ihmetellä, mihin minä olin kadonnut onginnan ajanksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti