maanantai 22. helmikuuta 2016

Kortteja vanhoista korttipohjista

Korttivarastoni ovat yllättäen päässeet hupenemaan ja ajattelin askarrella muutaman kortin varastoon. Löysin vanhoja kartonkisia korttipohjia, joita jäi yli pari joulua sitten tekemistäni joulukorteista. Lähdin kokeilemaan niihin erilaisia vaihtoehtoja paperien ja koristeiden kanssa. Ensimmäiset kaksi kokeilua eivät oikein miellyttäneet minua, mutta viimeinen kortti onnistuikin jo paremmin. Siitä tuli yksinkertaisen kaunis ja se on helppo tehdä myös uudestaan, jos tarve vaatii. 

Ensimmäiseksi siis se onnistunein versio. Liimasin korttipohjaan ensin palasen koristepaperia, jonka päälle liimasin vielä korttipohjan kartonkia. Koristekartongin päälle liimasin pienen kakkupaperin ja sen keskelle taas korttipohjan kartongista tehdyn sydämen. Tuputin ennen liimaamista korttipohjan, koristekartongin ja sydämen reunat ruskealla sävyllä.


Yhteen versioon liimasin koristekartongin päälle palan kuultopaperia ja sen päälle kartonkiperhosen. Kartonkiperhosen päälle kiinnitin vain keskiosasta paperista tehdyn koristeperhosen. Lopuksi kiinnitin koristekartongin kulmiin ja perhosen keskiosaan koristehelmiä.


Ensimmäiseen versioon liimasin koristekartongin päälle hieman erilaisen kakkupaperin ja sen keskelle vielä palan koristepaperia. Kiinnitin keskelle vielä valkoisen huovutetun sydämen koristeeksi.


Samalla ajatuksella sai pienten muutosten kanssa nopeasti tehtyä kolme erilaista korttia, jotka voi antaa nimi- tai syntymäpäivänä tai muuna merkkipäivänä. Näitä on kätevä pitää aina muutama varastossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti