tiistai 25. helmikuuta 2020

Virkattu tiskirätti puuvillalangasta

Olen käyttänyt jo monta vuotta Kiertin ihania bambuisia tiskirättejä niiden ekologisuuden sekä kätevyyden takia. Tällä hetkellä minulla on käytössäni niitä vain kaksi ja olen huomannut sen olevan aivan liian vähän. Toinen on usein vielä pyykkikopassa, kun toinen pitäisi jo laittaa pesuun. Asun tällä hetkellä paikassa, jonne en saa helposti hankittua uusia Kiertin rättejä enkä ole myöskään täältä löytänyt vastaavia tuotteita. Siksipä lähdin miettimään, voisinko itse tehdä ekologisen tiskirätin täältä löytyvillä materiaaleilla.

Löysin netistä todella paljon erilaisia virkkausohjeita kauniille tiskiräteille ja päätin tehdä kokeiluun yhden. Ostin harmaata Sugar'n Cream -puuvillalankaa ja lähdin kokeilemaan löytämäni ohjeen sekä ohjevideon avulla tiskirätin virkkaamista. Virkkaaminen onnistui näppärästi ohjevideon avulla ja tiskirätti oli nopeasti valmis. 


Tiskirätistä tuli mielestäni kaunis, vaikka kädenjälkeni ei ole harjaantunut vielä kovin tasaiseksi. Tosin huomasin jo heti rättiä tehdessäni, että siitä tulisi aika iso, mutta otin sen valmistuttua kuitenkin koekäyttöön. Ja kyllä se osoittautuikin hieman turhan isoksi käytössä. Mielestäni tiskirättiä on parempi käyttää, jos se on vähän pienempi ja myös ohuempi. Puuvillalankaisen tiskirätin kuivuminen oli mielestäni myös liian hidasta ja päätinkin pestä sen muuhun käyttöön. Paksuutensa takia se toimii nyt hyvin pannulappuna.


Käytyäni paikallisilla lankamessuilla löysin uutta lankaa, joka on valmistettu bambusta ja puuvillasta. Aionkin nyt tehdä sen kanssa uuden tiskirättikokeilun ja tällä kertaa teen tiskirätistä myös pienemmän. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti