maanantai 4. kesäkuuta 2018

Ykköskortti ja nimiviiri

Tein poikani yksivuotisjuhliin samanlaisella ajatuksella ykköskortin ja nimiviirikoristeen kuin aikaisemmin olen tehnyt yksivuotiaalle tyttärelleni. Ykköskortin tekemisen aloitin leikkaamalla kierrätyspahvista vanhan mallini mukaan ykkösen. Maalasin sen toisen puolen valkoiseksi ja maalin kuivuttua liimasin puikkoliimalla siihen koristesilkkipaperin. Lopuksi kiinnitin ykkösen toiselle puolelle valkoisen paperin, jonka reunat tuputin mustalla.Nimiviirikoristeen tekemisen aloitin leimaamalla nimen kirjaimet valkoiselle paperille ja leikkaamalla ne kolmion muotoiseksi. Liimasin kirjainkolmiot valkoiseen naruun ja liiman kuivuttua kiinnitin narun kahteen paperipilliin laittamalla narun silmäneulalla pillien läpi ja tekemällä solmun narun molempiin päihin.


Synttärikortin lisäksi ykkösestä sai kauniin koristeen juhlapöytään ja nimiviiri koristi kauniisti sokerimassalla päällystettyä kakkua.


2 kommenttia:

  1. Löysin myös ykkösen pinterestistä ja nyt kokeillut muita numeroita hieman huonolla menestyksellä. Oletko sinä jossain nähnyt muita numeroita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Minna, ja anteeksi että vastaukseni on kestänyt! Tein muistaakseni tuon ykkösen mallin aikanaan Word-ohjelmalla. Valitsin mielestäni hyvän fontin ja suurensin numeron tarpeeksi isoksi. Sitten vain tulostus ja mallin leikkaaminen. Itse en ole koittanut tehdä muita numeroita, mutta voisikohan tuolla tavalla ainakin päästä alkuun. :)

      Poista