keskiviikko 18. joulukuuta 2019

Joulukuusikirjanmerkki

Löysin yksinkertaisen taitteluohjeen kulmakirjanmerkkiin, josta saa koristeltua joulukuusen. Taittelin yhden kuusen kokeiluna tummanvihreästä origamipaperista ja siitä tuli oikein kiva jouluinen kirjanmerkki koristelemisen jälkeen.


Päätin tehdä oppilailleni tästä kulmakirjanmerkistä kortin, joten metsästin vähän isompaa, mutta kuitenkin ohutta paperia, jotta taitteleminen onnistuisi vielä hyvin. En löytänyt enää tummanvihreää sävyä, joten käytin vähän vaaleampaa ja mielestäni sekin sopi tarpeeksi hyvin. 

Leikkasin ensin paperit neliöiksi  ja sen jälkeen taittelin kirjanmerkit. Seuraavaksi leikkasin sivuista suikaleet pois, koristelin valmiit kuuset pienin tarrapalloin ja liimasin vielä kuvioleikkurilla leikkatut tähdet kuusen latvaan sekä pienen ruskean paperin kuuselle jalaksi. 


Kirjoitin joulutervehdykseni oppilaille joulukuusen alle ja laitoin joulukuusikirjanmerkit jokaisen oppilaan todistuksen kulmaan. Ne antaessani kerroin oppilaille vielä, että kuusta voi käyttää kirjanmerkkinä. Asia aiheutti oppilaissa hieman ihmetystä, joten päätin näyttää, miten kirjanmerkki toimii. Päätyivätpä joulukuusikirjanmerkit käyttöön tai ei, niitä oli mukava askarrella ja antaa jokaiselle joulutervehdykseksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti